Bizzgames

Mike Collier

Bestuurder @Fiskcouncil+
"Voor mij is de grootste troef van Bizzcontrol dat het ons, als accountant, in staat stelt om dezelfde taal te spreken als onze klanten."

Fiskcouncil+ is volop bezig met het transformeren tot een proactief en adviesgericht accountantskantoor. Jamie Offermans, Customer Success Manager bij Bizzcontrol, ging in gesprek met Mike Collier, bestuurder van Fiskcouncil+, om te ontdekken hoe zij hun samenwerking met Bizzcontrol ervaren. Lees verder om geïnspireerd te worden door het verhaal van Fiskcouncil+ en hun reis naar transformatie en succes. 

Waarom hebben jullie destijds besloten om met Bizzcontrol te gaan werken? 

We wilden ons kantoor versterken en de rol van interne CFO op ons nemen om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn. Bizzcontrol biedt precies aan wat we zochten. We wilden het stereotiep beeld van de reactieve accountant doorbreken en ons profileren als een proactieve partner. Dankzij Bizzcontrol kunnen we de impact van het tijdig en correct aanleveren ook onmiddellijk tonen aan onze klanten.

Hoe verliep de implementatie van Bizzcontrol voor jullie?

De implementatie verliep eigenlijk heel soepel. Het Bizzcontrol-team heeft ons fantastisch begeleid en stap voor stap door het proces geleid. Ze hebben ervoor gezorgd dat we snel aan de slag konden en we voelen die ondersteuning nog steeds. Er is een duidelijk traject uitgetekend en ik ben ervan overtuigd dat we samen zullen slagen in onze opzet. 

Geweldig om te horen dat de implementatie zo soepel verliep. Hoe gaan jullie Bizzcontrol nu inzetten om advies te bieden aan jullie klanten?

We hebben ons kantoor getransformeerd naar een proactieve benadering, waarbij we ons richten op hoogwaardig advies. Natuurlijk blijft compliance belangrijk, maar we willen laten zien dat we als accountants veel meer te bieden hebben. Met Bizzcontrol kunnen we een hybride model aanbieden, waarbij we zowel advies als compliance diensten leveren. Klanten hebben de mogelijkheid om te upgraden naar meer adviesdiensten, maar het is geen verplichting. We willen onze klanten een volledige dienstverlening bieden, van een basispakket tot een all-inclusive ervaring. Rome wasn’t built in a day! We beseffen maar al te goed dat het een work in progress zal zijn, maar we geloven heel sterk in de meerwaarde en daarom dat we ook bewust deze weg zijn ingeslagen.

Interesse in een samenwerking?

Neem vrijblijvend contact met ons op

En wat zie jij als de belangrijkste troef van Bizzcontrol? 

Voor mij is de grootste troef van Bizzcontrol dat het ons, als accountant, in staat stelt om dezelfde taal te spreken als onze klanten en hun financiële geletterdheid naar een hoger niveau te tillen.  We willen geen standaardwerk leveren, maar echt persoonlijk contact hebben met onze klanten. Bizzcontrol geeft ons kantoor een extra dimensie en verrijkt ons vakgebied. Het verbetert het algemene beeld dat ondernemers hebben van accountants.

Bizzcontrol geeft ons kantoor een extra dimensie en verrijkt ons vakgebied. Het verbetert het algemene beeld dat ondernemers hebben van accountants.

Mike Collier
Bestuurder @Fiskcouncil+

Wat is voor jou en het kantoor de grootste uitdaging(en)?

De klanten meekrijgen in het verhaal, alles start met het aanleveren van de documenten en het verwerken van de cijfers. Wij willen ons in de toekomst kunnen focussen op adviesverlening, maar merken op dat we momenteel heel veel tijd en energie aan het steken zijn in het (her)opvoeden van onze klanten om ze mee te krijgen in de transformatie.

Hoe tackle je deze uitdaging?

Door cases te schetsen. Before & after effect, indien alles tijdig en correct wordt aangeleverd kunnen wij kwalitatief advies aanbieden. Op vandaag is dit jammer genoeg nog niet het geval, maar we blijven hier sterk op inzetten omdat we geloven dat dit the way to go is. Het hoeft niet enkel een slechtnieuwsshow te zijn, we kunnen gerichte adviezen geven die ondernemers geld doen besparen dankzij Bizzcontrol.

Dat klinkt als een weloverwogen aanpak, Mike. Hoe zijn jullie omgegaan met het veranderingsproces van een reactieve accountant naar een proactieve accountant?

Het is een belangrijk aspect van onze transformatie. We willen onze klanten iets extra's geven, nog voordat ze erom vragen. We willen proactiviteit stimuleren en het algemene beeld dat ondernemers hebben van accountants verbeteren. We hebben de mindset van ons kantoor veranderd en streven ernaar om een echte partner te zijn voor onze klanten. Ik hoop dat ons verhaal andere accountantskantoren kan inspireren. We zijn blij dat we de stap hebben genomen met Bizzcontrol en kijken uit naar een succesvolle toekomst. 

Bedankt dat je jouw verhaal met ons hebt gedeeld, Mike. Het is inspirerend om te horen hoe Fiskcouncil+ volop bezig is met de transformatie met behulp van Bizzcontrol. Jullie laten zien hoe een accountantskantoor succesvol kan evolueren naar een proactieve partner.

Jamie Offermans
Senior Customer Success Manager

Klaar om jouw klanten nóg beter te adviseren?

Bizzcontrol BV

info@bizzcontrol.com
Meetdistrict Ghelamco Arena
Ottergemsesteenweg Zuid 808 b300
9000 Gent

BE 0746.718.173

© Bizzcontrol BV - Website created by Two Impress