Bizzgames

Ilse Simis

Partner @GRAEF
"De kwalitatieve managementrapporten en eenvoudige simulaties helpen ons om onze klanten extra inzicht te geven."

GRAEF is een innovatief accountantskantoor waar digitaal werken en samen groeien centraal staat. Het doel van GRAEF is om een persoonlijke partner van de ondernemer te zijn, om zo meerwaarde te creëren voor hun klanten.

Het kantoor, onder leiding van Stijn en Bart De Graef en Ilse Simis, zet sterk in op hoogwaardig en persoonlijk advies op maat. Vorig jaar is GRAEF de samenwerking aangegaan met Bizzcontrol om dit proces op een efficiënte manier te organiseren binnen hun kantoor. Vandaag gaan we in gesprek met Ilse Simis om te luisteren naar hun ervaringen met Bizzcontrol.

Interesse in een samenwerking?

Neem vrijblijvend contact met ons op

 

Ilse, waarom hebben jullie voor Bizzcontrol gekozen?

Ilse: “We volgen Bizzcontrol al vanaf het prille begin in 2020. We erkenden meteen de grote toegevoegde waarde die Bizzcontrol kan brengen voor onze klanten, maar we zagen het gebruik van Bizzcontrol nog niet breed toepasbaar binnen ons kantoor. Door de ontwikkelingen die in 2021 zijn gebeurd, zijn we echter volledig overtuigd van de toepassing van Bizzcontrol binnen heel ons kantoor. Voornamelijk de kwalitatieve managementrapporten, de overkoepelende kantoorcockpit en de eenvoudige simulaties en jaarprognoses gaan ons helpen om onze klanten extra inzicht te geven in hun cijfers van gisteren, op basis waarvan we de juiste keuzes voor morgen kunnen maken.”

Kan je iets meer uitleg geven over het gebruik van de kantoorcockpit?

Ilse: “GRAEF maakt gebruik van de nieuwste digitale tools om alle boekhoudkundige basistaken sterk te automatiseren. Zo werken we ondermeer met Yuki en Silverfin, waardoor we steeds over zeer accurate data beschikken. Dankzij de kantoorcockpit in Bizzcontrol hebben we nu één centraal overzicht van waaruit we al onze ondernemingen kunnen monitoren om zo snel in te grijpen waar nodig. Wanneer een onderneming bijvoorbeeld sterk stijgt in omzet, maar de winst of cashflow volgt niet, kunnen we snel met deze klant samenzitten om de cijfers verder te analyseren en acties voor te stellen die de onderneming de juiste richting uitstuurt.”

Op die manier kan je natuurlijk ingrijpen vóór het te laat is! Op welke manier vertalen jullie deze acties in cijfers?

Ilse: “Hiervoor maken we gebruik van de simulatie- en budgetteringsmogelijkheden in Bizzcontrol. Via de simulator kunnen we eenvoudig de impact berekenen van bijvoorbeeld een prijsstijging van de grondstoffen, en bepalen hoeveel de eigen prijs dient te stijgen om dit effect op te vangen. Of wanneer een klant een extra personeelslid wenst aan te trekken, bekijken we direct hoeveel de omzet hiervoor dient te stijgen. Vervolgens kunnen we een jaarprognose opstellen om de volledige impact in kaart te brengen. Hiervoor starten we niet van een leeg blad, maar gebruiken we bijvoorbeeld de actuele cijfers van de eerste 6 maanden, aangevuld met de laatste 6 maanden van een jaar eerder. Vervolgens passen we de cijfers aan waar nodig, en geven we onze klanten een helder beeld waar ze het jaar zullen eindigen, rekening houdend met de afgesproken acties.”

Zo treed je écht op als een persoonlijke partner van jouw klant! Over partnerships gesproken, hoe hebben jullie de samenwerking met Bizzcontrol tot hiertoe ervaren?

Ilse: “Bizzcontrol biedt duidelijk meer dan enkel software. Het opzetten van het Bizzcontrol platform verliep vlekkeloos, we dienden enkel onze Yuki API key door te geven. Tijdens de onboardingsessie zelf diende er niets meer geïmplementeerd te worden, en konden we meteen in de tool duiken om waardevolle inzichten naar boven te halen. De tool is zeer intuïtief, waardoor al onze medewerkers direct vertrouwd waren met het platform. Daarnaast zorgen de maandelijkse persoonlijke opvolgsessies ervoor dat we stap voor stap verder kennis maken met alle mogelijkheden van het platform. De persoonlijke aanpak die we zelf wensen te geven aan onze klanten, ervaren we ook vanuit het Bizzcontrol-team naar ons toe!”

Klaar om jouw klanten nóg beter te adviseren?

Bizzcontrol BV

info@bizzcontrol.com
Meetdistrict Ghelamco Arena
Ottergemsesteenweg Zuid 808 b300
9000 Gent

BE 0746.718.173

© Bizzcontrol BV - Website created by Two Impress