Bizzgames

Jan Lambregts

Vennoot @Lambregts & Robben
"We zien de jobinhoud veranderen, waarbij compliance nog steeds belangrijk is, maar adviesverlening het verschil zal maken."

Lambregts & Robben is een accountants- en advieskantoor gevestigd in Turnhout en Oud-Turnhout. Het richt zich voornamelijk op de Kempische, familiaal gedreven kmo's, met een sterke nadruk op vertrouwen en een persoonlijke aanpak. Wat begon als een eenmanskantoor van Jan Lambregts, is uitgegroeid tot een managementteam met Jan, Filip Robben, Kelly Willemse en Annick Swaans. Samen met hun fantastische team hebben ze het accountantskantoor getransformeerd tot een moderne partner voor ondernemers.

Jan, Lambregts & Robben bestaat reeds 28 jaar. Wat zijn volgens jou de grootste veranderingen bij het runnen van een accountantskantoor?

Sinds 1996 vind ik het belangrijk om naast de ondernemer te staan. Het verwachtingspatroon van de klant is echter geëvolueerd. Destijds vonden de klanten het vooral belangrijk dat de boekhouding en belastingzaken in orde waren. Tegenwoordig verwachten klanten dat we een expert zijn die hen adviseert om hun doelen te bereiken. Dankzij recente technologieën, waarbij compliance en boekwerk via automatisering efficiënter verloopt, kunnen wij ons extra focussen op adviesverlening, wat ons in staat stelt om meer waarde toe te voegen aan onze klantenrelaties. Deze veranderende verwachtingen hebben ook geleid tot een focus op efficiëntie en technologie, waardoor we de werking van ons kantoor verder kunnen stroomlijnen.

Interesse in een samenwerking?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Hoe heeft de recente focus op efficiëntie en technologie de werking van het kantoor beïnvloed?

Recent hebben we afscheid genomen van 70 klanten, wat paradoxaal genoeg tot een multiplicator in omzet heeft geleid. Dit heeft ons in staat gesteld om efficiënter te werken en te focussen op effectieve tools die ons daarbij helpen. Ons beroep blijft uitdagend, met talloze deadlines per jaar, maar we zien dat technologie ons helpt om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Hoe hebben jullie de interne structuur aangepast om met de huidige uitdagingen om te gaan?

We werken nu met eilandcoaches die hun eigen dossiers beheren en collega's coachen in hun taken. Dit zorgt voor meer ownership en betrokkenheid binnen het team. Daarnaast organiseren we regelmatig workshops om kennis te delen en nieuwe tools en processen te introduceren. Als we gekozen hebben voor een nieuwe tool gaan we die steeds stap per stap uitrollen, er is intern altijd tegenwerking, zeker indien je het te veel opdringt. Het is een bewuste keuze om gefaseerd te werk te gaan en intern enkele voortrekkers/pioniers aan te stellen per tool.

Bizzcontrol speelt een cruciale rol in ons verhaal. Via de rapportgenerator kunnen we onze klanten op maand- of kwartaalbasis kwalitatieve, heldere rapporten doorsturen in de taal van de ondernemer. Het platform heeft ook triggers die ons proactief laten werken, waardoor we onze klanten nog beter kunnen begeleiden.

Jan Lambregts
Vennoot @Lambregts & Robben

En hoe past Bizzcontrol in jullie verhaal?

Bizzcontrol speelt een cruciale rol in ons verhaal. Via de rapportgenerator kunnen we onze klanten op maand- of kwartaalbasis kwalitatieve, heldere rapporten doorsturen in de taal van de ondernemer. Het platform heeft ook triggers die ons proactief laten werken, waardoor we onze klanten nog beter kunnen begeleiden. Op vraag van onze medewerkers hebben we onze eigen Bizzgames georganiseerd, wat enorm positief werd onthaald door het team. De collega’s werden onderverdeeld in verschillende groepen en moesten elk hun eigen case voorstellen. Het format zorgde ervoor dat het efficiënter uitvoeren van bepaalde taken en de toegevoegde waarde die we dankzij Bizzcontrol kunnen bieden aan onze klanten heel snel duidelijk werd.

Hoe ervaar je de samenwerking met Bizzcontrol en hoe draagt dit bij aan jullie dienstverlening?

De samenwerking met Bizzcontrol is fantastisch. Bizzcontrol is een voorbeeld als het gaat over customer intimacy. Layla, onze Customer Success Manager, blijft op een correcte manier achter onze veren zitten. Ze heeft een volledig traject uitgestippeld op maat van ons kantoor. Hierdoor kunnen we, zoals we hadden aangegeven, stap per stap Bizzcontrol uitrollen binnen het kantoor. Begin dit jaar waren we ook aanwezig op het eerste Bizzcontrol Bootcamp, en het was een geweldige ervaring, waarbij we konden leren van gelijkgestemden en ervaringen uitwisselden. Dit heeft onze dienstverlening verrijkt en ons in staat gesteld om beter in te spelen op de behoeften van onze klanten.

Wat is jullie visie op de toekomst van accountancy en de rol van technologie hierin?

We zien de jobinhoud veranderen, waarbij compliance nog steeds belangrijk is, maar adviesverlening het verschil zal maken. Automatisering zal een belangrijke rol spelen en e-facturatie zal een gamechanger zijn. Compliance blijft noodzakelijk, maar automatisering zal het boekwerk efficiënter maken. We zijn er zeker van dat de accountant nog meer een sparringpartner zal worden voor de ondernemer. Aan de hand van de cijfers en rapporten kunnen we hen helpen om betere beslissingen te nemen. Technologie moet omarmd worden en zal ons enkel versterken in onze rol als adviseur. Accountants van de toekomst zullen bestaan uit complianceprofielen voor het voorbereiden van de gesprekken en communicatieprofielen die fungeren als relatiebeheerders. De technologie stelt ons in staat om dichter bij onze klanten te staan en meer waarde toe te voegen.

Conclusie

Lambregts & Robben heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als een modern accountantskantoor dat ondernemers begeleidt en ondersteunt. De tools en samenwerkingen hebben hen geholpen om efficiënter te werken en een nauwe band met hun klanten te onderhouden. Dit verhaal is slechts het begin van een veelbelovend traject voor zowel Lambregts & Robben als hun klanten.

Klaar om jouw klanten nóg beter te adviseren?

Bizzcontrol BV

info@bizzcontrol.com
Meetdistrict Ghelamco Arena
Ottergemsesteenweg Zuid 808 b300
9000 Gent

BE 0746.718.173

© Bizzcontrol BV - Website created by Two Impress