Bizzgames

Luc Lauwers

Eigenaar @Accountantsburo Lauwers
"Vóór Bizzcontrol was onze rapportering te veel in accountancytaal. Nu krijgen onze klanten sneller grip op hun cijfers."

Elke Haemelynck is founder van Happy Humans, een team van enthousiaste HR-consultants uit Gent. Om haar bedrijf te kunnen sturen, heeft Elke nood aan een helder zicht op haar cijfers. Dankzij haar samenwerking met Accountantsburo Lauwers wordt zij proactief en tijdig geïnformeerd, zodat ze de juiste beslissingen kan nemen. Wij gingen in gesprek met Luc Lauwers en Elke om te bespreken hoe Bizzcontrol hen heeft geholpen in hun samenwerking.

Elke, wat vind jij belangrijk in de samenwerking met jouw accountant?

Elke: “Ik ga ervan uit dat alles wat ik aanlever correct verwerkt wordt, en dat mijn vragen tijdig en snel beantwoord worden. Het is echter de proactieve terugkoppeling van mijn cijfers waar ik écht enthousiast van word! Op 13 oktober kreeg ik reeds mijn tussentijdse rapportering tot en met september. Dit gaf mij direct inzicht in hoe de organisatie het in het verleden heeft gedaan, waar we vandaag staan, en wat de mogelijkheden zijn naar de toekomst toe.”

Kan je specifiëren waarom je deze rapportering zo inzichtelijk vindt?

Elke: “Ik ben psycholoog van opleiding, dus voor mij was het vroeger soms complex om de juiste inzichten uit de vele cijfers te halen. De rapportering die ik nu krijg, bevat naast de cijfers ook een samenvattende uitleg in mensentaal. Bovendien helpt de grafische voorstelling van mijn resultaat om in één oogopslag voeling te krijgen met hoe goed of slecht we bezig zijn. Het klinkt misschien wat kinderlijk, maar de groene en rode kleurtjes helpen mij om de essentie te vatten zodat ik snel weet naar waar ik moet kijken.”

 

De rapportering die ik nu krijg, bevat naast de cijfers ook een samenvattende uitleg in mensentaal. Bovendien helpt de grafische voorstelling van mijn resultaat om in één oogopslag voeling te krijgen met hoe goed of slecht we bezig zijn.

Elke Haemelynck
Founder @Happy Humans

Luc, jullie zijn begin 2023 gestart met Bizzcontrol. Wat was voor jullie de belangrijkste reden om de samenwerking met ons aan te gaan? 

Luc: “Binnen ons kantoor zijn we continu bezig om onze adviesrol verder te ontwikkelen. Dankzij de integratie van digitale tools als Yuki en Silverfin slagen we erin om tijdig alle documenten correct te verwerken en te voldoen aan alle wettelijke verplichtingen. Vóór Bizzcontrol was onze rapportering echter soms te veel in accountancytaal, waardoor het voor een non-financial niet altijd eenvoudig was om de cijfers te interpreteren. Dankzij onze nieuwe aanpak merken we dat onze klanten sneller grip krijgen op hun cijfers en beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen.”

Kan je hier een concreet voorbeeld van geven?

Luc: “Zeker! Recent zat ik samen met een zaakvoerder van een groothandel die wel winst maakte, maar geen extra cash genereerde. “Waar is mijn geld naartoe” is een vraag die we wel vaker krijgen. Als accountant grepen we vroeger naar de balans om dit te verklaren, maar het was zeer moeilijk om dit begrijpbaar over te brengen naar onze klanten. Dankzij het cashflowstatement in Bizzcontrol leggen we nu perfect de brug tussen de operationele winst van de onderneming en de gegenereerde cashflow. Is de voorraad gestegen, hebben de klanten niet tijdig betaald, zijn er investeringen gebeurd, zijn er leningen afbetaald, …? Dit alles zijn zaken die ondernemers kunnen begrijpen, waardoor we de vraag nu met plezier en zelfs proactief beantwoorden!”

Interesse in een samenwerking?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Hoe slaag je erin om dit proactief aan te pakken?

Luc: “Met de monitoring in Bizzcontrol! We hebben triggers ingesteld die automatisch afgaan als bepaalde dossiers onze aandacht vereisen. Zo kunnen we proactief vragen beantwoorden, zelfs voor ze gesteld worden. Vroeger was het een haast onmogelijke opdracht om het overzicht te behouden over alle dossiers. Dankzij onze centrale kantoorcockpit kunnen we garanderen dat geen enkel dossier nog door de mazen van het net glipt. Dit helpt ons niet enkel in onze proactieve adviesrol, maar zorgt zeker ook voor extra gemoedsrust.”

Dankzij onze centrale kantoorcockpit kunnen we garanderen dat geen enkel dossier nog door de mazen van het net glipt.

Luc Lauwers
Eigenaar @Accountantsburo Lauwers

Dat klinkt geweldig! Het lijkt me echter niet eenvoudig om al jouw medewerkers mee te krijgen in dit verhaal. Hoe slagen jullie hierin?

Luc: “Juniors die net van de schoolbanken komen, dienen hier uiteraard in te groeien. We worden vanuit Bizzcontrol echter zeer goed ondersteund op vlak van opleiding, zodat al onze medewerkers zeer snel aan de slag kunnen gaan met de rapportering. Dankzij de automatisch gegenereerde rapporten, krijgen onze medewerkers sneller inzicht in de cijfers, en het helpt hen om de boodschap over te brengen naar onze klanten. Wie hiermee vertrouwd is, kan aan de slag met de krachtige analysemodules in Bizzcontrol, die ons in staat stellen om de klantengesprekken te ondersteunen met dynamische voorstellingen van de cijfers. Hiermee geven we eenvoudig extra inzichten zoals de evolutie in omzetten per klant, kosten per leverancier, marges per productgroep, … Het grote gebruiksgemak van Bizzcontrol helpt ons om onze medewerkers te laten groeien in hun adviesrol.”

Fantastisch om te horen. Jonge accountants helpen om sneller de rol van adviseur op te kunnen nemen is iets waar wij ook sterk op inzetten.

Luc: “Inderdaad, de Bizzgames die jullie organiseren is een fantastisch initiatief! Het toont aan de studenten dat ze naast alle administratieve en fiscale taken ook een belangrijke rol kunnen spelen om ondernemers te helpen. De focus van de studenten hun opleiding zou nog meer gericht mogen zijn op het krijgen van inzicht in de resultaten. Dit zal ons als kantoor helpen om onze nieuwe medewerkers nog sneller te laten evolueren naar volleerde business adviseurs.”

En dat zal uiteindelijk de ondernemers ten goede komen! Elke, is het correct om te stellen dat de rapportering via Bizzcontrol jou heeft geholpen om betere beslissingen te nemen?

Elke: “Zeker en vast. Het is als zaakvoerder essentieel om beslissingen te kunnen nemen die de financiële gezondheid van jouw bedrijf garanderen. Je wenst je echter te focussen op wat je graag doet: ondernemen. Dankzij de heldere tussentijdse cijfers zie ik op regelmatige basis wat de impact is geweest van bepaalde beslissingen op mijn resultaat, en kan ik mijn toekomstige beslissingen hier ook op baseren. Dit zorgt niet enkel voor een gezonde onderneming, maar ook voor extra gemoedsrust.”

Als wij hierin hebben bijdragen, zijn we alvast weer een stapje dichter bij onze missie om ondernemers te helpen om betere beslissingen te nemen! Met deze mooie woorden sluit ik dit gesprek graag af. Alvast beiden nog veel succes met de verdere uitbouw van jullie mooie ondernemingen!

Klaar om jouw klanten nóg beter te adviseren?

Bizzcontrol BV

info@bizzcontrol.com
Meetdistrict Ghelamco Arena
Ottergemsesteenweg Zuid 808 b300
9000 Gent

BE 0746.718.173

© Bizzcontrol BV - Website created by Two Impress