Bizzgames

Silvie De Geyter

Partner @ProBuFisc
"Dankzij Bizzcontrol staan we in klantengesprekken meer stil bij de essentie van de onderneming en kunnen we focussen op het uitleggen in mensentaal."

ProBuFisc is een eigentijds en dynamisch boekhoudkantoor onder leiding van Bart Van Geyt en Silvie De Geyter. Vanuit hun kantoor gelegen aan de Scheldebrug in Temse, helpen ze ondernemers bij hun bedrijfseconomische vraagstukken, en wordt er proactief verder gekeken dan de boekhouding.

ProBuFisc is sinds 2020 een enthousiaste gebruiker van Bizzcontrol. We gingen in gesprek met Bart en Silvie om te luisteren hoe de samenwerking met Bizzcontrol tot hiertoe verlopen is, en hoe zij Bizzcontrol inzetten voor hun proactieve adviesverlening.

Hoe hebben jullie de implementatie van Bizzcontrol ervaren?

Silvie: “Dat was een aangename ervaring met een duidelijke roadmap. De koppeling met het boekhoudpakket verliep zeer eenvoudig en foutloos. Daarna werd er ruimschoots de tijd genomen om eerst de bestuurders kennis te laten maken met het pakket en de mogelijkheden. Vervolgens hebben we een onboarding sessie georganiseerd met het voltallige team om iedereen mee te nemen in het Bizzcontrol platform.”

Hoe helpt Bizzcontrol jullie in de communicatie met en de adviesverlening naar de klant?

Bart: “De communicatie verloopt efficiënter zowel bij de bespreking van de tussentijdse cijfers als de definitieve cijfers. Waar er vroeger te lang werd stilgestaan bij de algemene vergadering en de jaarrekening, wordt nu onmiddellijk de nadruk gelegd op het resultaat van de periode en de verschillen met het vorige boekjaar. Ook kan er gerichter tewerk gegaan worden bij budgetteringen en het maken van projecties naar toekomstige resultaten.”

Silvie: “Er is ook een uitgebreide opleiding ter beschikking waarin Bizzcontrol ons helpt om gesprekken met de klant aan te pakken. Zo staan we meer stil bij de essentie van de onderneming, en kunnen we focussen op het ‘uitleggen in mensentaal’.”

Interesse in een samenwerking?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Voor welke klanten gebruiken jullie Bizzcontrol op vandaag? Hoe zien jullie dit evolueren?

Silvie: “Momenteel hebben we Bizzcontrol volledig uitgerold voor alle vennootschappen. Toekomstgericht willen we de mogelijkheid bekijken om dit ook toe te kunnen passen voor éénmanszaken waarbij dan vooral de focus kan gelegd worden op de evoluties van de resultatenrekening en de projecties naar toekomstige resultaten.”

Bart: “We gebruiken Bizzcontrol dus voor al onze vennootschappen. Het cashflowstatement is soms minder interessant voor pure managementvennootschappen, maar de visuele weergave van de resultatenrekening is ook voor deze vennootschappen zeer nuttig. De verschillen worden grafisch zeer duidelijk weergegeven, wat een goede basis vormt om jaarprognoses op te stellen.”

Hoe wensen jullie verder als kantoor te evolueren dankzij een tool als Bizzcontrol?

Bart: “Door een doorgedreven digitalisering en automatisering kunnen we door Bizzcontrol meer de focus leggen op adviesverlening en op de feiten vooruitlopen. Het louter registreren en herkauwen van oude data proberen we meer en meer achter ons te laten.”

Silvie: “Verder wensen we onze klanten ook vaker in te lichten over hun cijfers, per kwartaal of indien mogelijk per maand. Hiervoor dient er wel up-to-date bijgeboekt te worden, waar we dankzij het gebruik van ons online boekhoudpakket Exact Online steeds beter in slagen.”

Welke tip(s) zou je nog willen meegeven aan andere kantoren die willen inzetten op een proactieve adviesverlening naar hun klanten toe?

Bart: “Luister naar je klant en vraag vooral wat hen interesseert en waar zij naartoe willen met hun onderneming. Op basis hiervan kan je gerichter advies geven.”

Silvie: “Nicholas (CEO Bizzcontrol, n.v.d.r.) gaf hier ook een goede tip. Vraag aan je klanten wat ze onthouden hebben uit het gesprek en hoe ze dit thuis zullen navertellen. Op die manier zal je snel merken of ze de essentie van het gesprek begrepen hebben en wat ze met het gekregen advies zullen aanvangen.”

Klaar om jouw klanten nóg beter te adviseren?

Bizzcontrol BV

info@bizzcontrol.com
Meetdistrict Ghelamco Arena
Ottergemsesteenweg Zuid 808 b300
9000 Gent

BE 0746.718.173

© Bizzcontrol BV