Bizzgames

Het ijsbergprincipe in de accountancysector

Nieuws
Aan de hand van het ijsbergprincipe leggen we uit hoe Bizzcontrol jouw kantoor kan helpen om de zichtbare waarde te verhogen!

Als accountant lever je zeer veel waarde die onzichtbaar is voor de ondernemer. Nochtans betaalt jouw klant hier wel voor, wat kan leiden tot een verschil tussen de geleverde en de gepercipieerde waarde. In dit artikel lichten we het ijsbergprincipe in de accountancysector toe en leggen we uit hoe Bizzcontrol jouw kantoor kan helpen om de zichtbare waarde te verhogen

Ijsbergprincipe

Laat ons beginnen met het toelichten van de metafoor, de ijsberg. Deze staat voor de totale waarde die je levert naar jouw klant toe, en waar de klant dus ook voor betaalt. Deze waarde kan je echter opsplitsen in twee grote delen, een zichtbaar en onzichtbaar deel. Het zichtbare deel is letterlijk het topje van de ijsberg, en is het werk dat jouw klant ziet. Bij veel kantoren blijft deze waarde beperkt tot de BTW-aangifte, de jaarrekening en een klassieke balansbespreking. De enorme hoeveelheid werk die je verzet om tot dit resultaat te komen, blijft voor de ondernemer verborgen en is de onzichtbare waarde die je levert voor jouw klant. Denk hierbij aan het vele inboekwerk, het opvragen van ontbrekende documenten, het voorbereiden van aangiftes, het opstellen van de verplichte verslaggeving, …

Het verhogen van de ‘zichtbare’ waarde

Best frustrerend toch? Je steekt zoveel tijd en energie in het correct verwerken van alle aangeleverde documentatie, en jouw klant percipieert deze waarde nauwelijks. Ben je benieuwd hoe Bizzcontrol accountants helpt om de zichtbare waarde op een zeer efficiënte manier te verhogen? Lees dan zeker verder! 

Bizzcontrol bestaat uit 4 luiken, waarvan de eerste drie ervoor zorgen dat je de waarde die verscholen zit in jouw data ontsluit en op een begrijpbare manier tot bij de klant brengt. Op deze manier leg je letterlijk jouw ijsberg bloot en verhoog je de zichtbare waarde naar jouw klanten toe.

1. Rapporteren 
Dankzij onze rapportgenerator bezorg je jouw klanten met een druk op de knop een rapportering in ondernemerstaal, inclusief verhelderende grafieken en een automatische uitleg bij de cijfers. Zo weet iedere klant op regelmatige basis of ze goed bezig zijn (of niet). 
 

2. Simuleren
Via onze jaarprognose module simuleer je in 1-2-3 waar de onderneming zal landen op het einde van het jaar. Zo denk je samen na over de toekomst, en geef je een transparante berekening van de voorafbetalingen.  
 

3. Analyseren
Met onze dynamische analysemodules breng je de cijfers écht tot leven! Wie zijn mijn grootste klanten? Bij welke leveranciers zijn de aankopen het sterkst gestegen? Hoe is mijn brutomarge geëvolueerd? Door deze vragen te beantwoorden, word je de échte business adviseur waar jouw klanten naar op zoek zijn. 

 

Klinkt bovenstaande al niet slecht? Wacht dan tot je het vierde luik van Bizzcontrol leert kennen! 

Het overzicht behouden over alles onder de waterlijn

Met behulp van Bizzcontrol leg je een groot deel van de zichtbare waarde van de ijsberg bloot. Toch blijft er nog steeds een groot deel van de data verborgen onder de waterlijn. Als accountant lijkt het onmogelijk om continu op de hoogte te zijn van alle details van alle dossiers. Hierdoor kan het gevoel ontstaan dat je niet alles 100% onder controle hebt. En laat dit nu exact zijn waar het vierde luik van Bizzcontrol jou bij helpt!

4. Monitoren

Vanuit de centrale kantoorcockpit in Bizzcontrol monitor je continu meer dan 250 financiële parameters over alle dossiers! Dankzij de ingebouwde triggers, word je automatisch op de hoogte gebracht van dossiers die jouw aandacht vereisen. Denk hierbij aan drie verschillende type triggers: 

  • Interne controle triggers: zijn in alle dossiers de personeelskosten en afschrijvingen bijgeboekt, staat er nog een groot bedrag op de wachtrekeningen, …? 

  • Risico checks: in welke dossiers is er nog niet voldoende voorafbetaald, zijn er dossiers met een (bijna) negatief eigen vermogen of lage liquiditeit, …? 

  • Advieskansen: in welke dossiers zien we een daling van de brutomarge of stijging van de personeelskosten? Welke eenmanszaken komen in aanmerking tot omzetting naar een vennootschap, …? 

 

Dankzij de automatische triggers zal geen enkel dossier nog door de mazen van het net glippen. Dit zorgt enerzijds voor extra gemoedsrust en anderzijds stelt het jou in staat om jouw adviesverlening op een nog proactievere manier aan te pakken. 

 

Koudwatervrees?

Wil je met jouw kantoor zeer graag de volgende stappen zetten in een uitgebreidere adviesverlening naar jouw klanten toe? Zou je het geweldig vinden om een overzicht te hebben over alle dossiers binnen jouw kantoor en met een gerust gemoed te kunnen zeggen dat je alles onder controle hebt? Heb je ergens toch nog twijfels of jouw medewerkers hier goed mee aan de slag gaan kunnen? Vraag je je af of jouw klanten ook bereid zullen zijn om voor deze meerwaarde te betalen? 

Bij Bizzcontrol begrijpen we deze vragen en gaan we niet ontkennen dat verandering uitdagingen met zich meebrengt. Als jij echter overtuigd bent dat het blootleggen van de ijsberg de juiste strategische beslissing is voor jouw kantoor, gaan wij met plezier deze uitdagingen samen met jou aan! 

 

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe Bizzcontrol accountancykantoren persoonlijk begeleidt in dit traject? Neem nu contact op en we lichten met plezier toe hoe ons Customer Success team een op maat gemaakt traject voor jouw kantoor uitstippelt om stap voor stap de waarde naar jouw klanten te verhogen.  

In dit artikel ontdek je hoe Van Den Neste & Partners jou is voorgegaan in dit traject! 

 

Interesse in een samenwerking?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Klaar om jouw klanten nóg beter te adviseren?

Bizzcontrol BV

info@bizzcontrol.com
Meetdistrict Ghelamco Arena
Ottergemsesteenweg Zuid 808 b300
9000 Gent

BE 0746.718.173

© Bizzcontrol BV - Website created by Two Impress